Tuesday, May 8, 2012

LAGI LAGI KELANTAN :)

Assalamualaikum readers..

apa khabar? hope sume sihat disamping keluarga dan org tersayang..

next week mase telah tibe utk pulang ke tanah air setelah sebulan berada kat sini.. haha~ tanah air lar sangat. before balik wajib lah shopping dulu, beli ole ole utk family and kwn2.. sbg tnde ingat nye kite pd mereka semua..


Khamis (03.05.2012) : 
Dlm pukul 12.30 kami sampai ke wakaf che yeh, cari tempat nk stay utk 2hari.. tgk hotel, umh tumpangan.. majoriti hrge RM58++ until Rm69++ utk double standard punye bilik... huh, mahalnye! mne nk cekau duit byk tu.. baru hotel da kne spend cmtu byk, last2 t'nmpk satu tmpt nme PENUH INN, skali tgk hrge? RM50 per night double standard, murah~ walaupun xsehebat, seselesa yg hotel hotel tadi.. tkpe lah, jnji de tmpt nk tido.. rehat sampai mlm.. before check inn, kne lah withdraw duit dlu.. bile check kat dlm beg, alangkah sedihnye purse tkde.. haaaaaa? kat mne purse?? takkan tercicir plak?? haduhhh~ da lah duit kt tgn hnye ade Rm3.00 cmne nk check inn?? ngn serabutnye, msj lah kwn pinjam Rm300 drp dia pastu bank inn kt akaun kwn lagi sorang nie.. sbb dah xtau sape lagi yg de CIMB bank, dan jnji byr blik hari Isnin.. on the sport dpt duit tu, withdraw sume duit tu.. xsampai hari Isnin, aku da transfer balik Rm300 kat kwn tadi melalui cimb clicks.. aku mmg jnis xsuke tangguh2 hutang.. takut lupe~ drp aku mmg berduit, baik settlekan terus.. takde lah kne tanggung beban kat akhirat bile hutang xbyr kan? :)

lepas isyak, bermulalah kegiatan shopping kt wakaf che yeh.. yeahhh~ sekali tgk hrge lebih kurang same mcm kat JALAN TAR. de lah jugak beli ole ole utk family & kwn2 kat WCY..

Jumaat (04.05.2012) :
Dlm pukul 10 pagi, kami amek bas pegi KB MALL. hoho, first time smpai KB Mall, besa shopping complex nie same mcm Mid valley je.. xde lah besa sngtt.. sampai2 bosan.. tkde bende yg bole dibuat, da lah mcm org bodo je.. nk jln sane sini pon xtau, maklumlah kami budak luar.. kwn2 kelate sume tkde.. so stressssssssssssss~ dan stresss tetibe hilang bile ustaz azhar idrus tercegat dkt2 ngn kami, sangat shock.. sampaikan nk take pic pon xsempat dan mcm xpercaye.. ingat adik badik dia aje... rupenye mmg sah UAI ngn keluarga sakinahnya..

dlm pukul 6 kami pergi pulak ke stesen bas KB nk beli tiket balik kmpung. next week punye date..
KB-Kluang Rm58.50 , hoho mahalnye ;) *rabak duit aku.. padahal bole je naik keteapi drp Tanah Merah, alaaa masalahnye da terbeli.. nk buat guano? redha jelahhh kan?

sampai bilik tepat2 da msuk magrib, ngn basah kuyupnye sbb hujan sangat lebat~ mandi mandi.. solat magrib, rehat kejap..solat isyak. kwn2 kt KB pulak msj nk ajak jln2.. haduhhh~ da lah penat tahap cipan.. pegi mane?? hehe. Pantai Cahaya Bulan lahh, mereka ajak teman mkn2 tepi pantai sambil menikmati angin sepoi sepoi bahase.. *cehh ayat novel plak nie..

sampai pukul 12 lebih lepak sane sini, tepat 12.30 smpai WCY.. smbung beli brg2 yg xdpt dibeli smlm.. sampai ke 1 lebih bru naik bilik.. penat tak terkate..sampai tido matiii.. esoknye bgn lmbt, pukul 6sengah.. :P

Sabtu (05.05.2012)
Dlm pukul 11sengah check out, kwn2 yg smlm dtg amek.. kami ajak pegi Rantau Panjang, hahaha~ xpuas shopping kt WCY habis plak RP jadi the next destination.. gile rambang mate wokk~ tapi kat sini xbeli byk mane pon.. sbb pikir2 balik, aku kan balik naik bas.. smne nk bwk brg byk2 nty.. da mcm endon plak.. segannn~
before balik, kne lalu pemeriksaan kastam.. dlm hati da cuak kebebeh, sbb aku kan owg endon skrg.. ic takde.. maklumlah purse hilang disaatsaat genting plak kan? mmg naseb badan.. haishh

lastle, kwn2 tu hntr kami balik ostel.. haaaa, mmg serius penat berjalan.. walaupun hnye 3hari 2malam.. penat mcm setahun beb!


hihi, sekian citerku.. selamat membace :)


1 comment:

  1. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete

berani komenlah.. hehe~